En av mine fantastiske kolleger fylte 50 år i helga, og det er absolutt en god grunn for å ha med kake på jobb! ☺ I dag ble det gulrotkake ♥
Denne gangen forsøkte jeg å bakte i langpanne, og brukte denne oppskrifta:
4 egg
4 dl sukker
6 dl hvetemel
100 gr margarin (smeltes)
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
2 ts natron
3 dl melk
4 store gulrøtter (raspes)
Pisk eggedosis av egg og sukker, bland i resten av ingrediensene, gulrota til slutt.
175 grader i 55-60 minutter.
Som oftest lager jeg kaka i rundform, og da passer halve denne oppskrifta til en liten rund form. Til en 27cm rund form bruker jeg 3/4 av denne oppskrifta, altså 3 egg, 3 dl sukker, osv.... Henger du med? ☺
I rund form kan forøvrig steketida kortes noe, til ca 45 min.
Mine beste tips for en saftig og god gulrotkake er å være skikkelig raus med både natron og gulrot! ☺
Kremen til langpannekake lager jeg slik:
120 gr smør
200 gr naturell smøreost
500 gr melis
5 ts vaniljesukker
Rør sammen med håndmikser! Vær raus med vaniljesukkeret! ☺
Til ei formkake kan du halvere oppskrifta.
Vanligvis pynter jeg kaka med raspet gulrot, men til en jubilant syntes jeg det passa med litt rosa perler og hjerter ☺
NYT verdens beste gulrotkake!
- Monica
Den så farlig god ut Monica! Vet hva jeg skal bake snart :-D Hilsen Anette (tidligere "roaboer" :D)
SvarSlettTakk! ☺ Det ER den virkelig, jeg får alltid masse skryt for denna kaka! Morsomt at du stikker innom her! ☺
Slett