mandag 9. september 2013

Banansjokoladekake

En banan som enten har sprukket i skallet eller har blitt litt for brun til at du orker å spise den, er PERFEKT til å bruke i kake! Jo mer modne bananene er, jo mer naturlig sukker får du.


Jeg lager ofte banankake, og eksperimenterer titt og ofte for at det ikke skal bli det samme hver gang. Resultatet av gårsdagens eksperiment ble ganske så vellykket! Min største kritiker (Storebror) hadde følgende dom til meg: "Du er den beste kakebaker'n!"


Banansjokoladekake i stor langpanne:

3 egg
4 dl sukker
3-4 bananer
9 dl hvetemel
150 gr margarin (smeltes)
3 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 ts kakao
4,5 dl melk
100 gr kokesjokolade

Pisk eggedosis av egg og sukker, mos bananene med en gaffel og bland i eggedosisen. Smelt margarin i en kjele, bland i  melken. Alt det tørre blandes sammen, før alt forsiktig røres sammen. Sjokoladen hakkes i biter og blandes med bittelitt mel før det forsiktig røres inn i røra. (Melet på sjokoladen gjør at bitene ikke  synker til bunns og risikerer å bli brent! )

Stekes mellom midten og nederst i ovnen på 175 grader i 55-60 minutter. Steketiden varierer gjerne fra ovn til ovn, et tips er å følge med på når bakepapiret løsner fra kaka. Da er den ferdig!


Glasur:

100 gram smør
underkant av 0,5 dl melk
1 pk melis
2 ts vaniljesukker
1 ts kakaopulver

Smelt smøret sammen med melka. Ta kjelen av plata, og rør inn de tørre ingrediensene. Hell over kaka og fordel raskt utover! Kremen kan "stivne" til litt ganske kjapt, og da er det ikke fult så lett å få den pent utover kaka.

 
Fatet på bildene er fra Lisbeth Dahl og stjerneasjetten er fra Kremmerhuset.
Nyt!

- Monica

1 kommentar:

Jeg setter STOR pris på om du vil legge igjen en hilsen! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...