onsdag 19. november 2014

Kanelstjerner

I helga hadde jeg julebaksthelg sammen med mamma, - i år ville vi ha julekakene klare til adventstida, og ikke til jul.. Tidligere år har vi bakt midt i desember, for å ha kaker til jul, men da har vi begge endt med å kaste MYE.... Jeg synes det er i adventstida det er godt å kose seg med julekakene, i jula er det jo så mye god mat og godterier! Jeg har i tillegg tenkt å lage litt julegodterier også, men DET får jeg kanskje vente med til nærmere jul...


Ett av slagene vi bakte var kanelstjerner, - nytt for oss begge. Men det er jo spennende å prøve noe nytt, og den hadde absolutt mye av julens smaker i oppskrifta: Kanel og mandler!


Oppskrifta fant jeg hos Trines Matblogg, og er som følger:250 gram malte mandler
2 eggehviter
175 gram melis
1 ts kanel

sukker til ukjevlingBruk rom-tempererte eggehviter, pisk de hvite og stive. Tilsett melisen litt og litt, og pisk til blank marengsmasse. Ta til side litt av massen, dette skal brukes på toppen av stjernene etterpå. (Trine skrev ca 3 ss på sin blogg, men det ble nok til omtrent bare halvparten for min del) Mal mandlene, men la det være både små og litt større biter! Rør forsiktig inn mandlene i massen. Ta deigen ut av bollen, pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 1-2 timer. (Deigen er KLISSETE, og jeg tenkte her at "dette er IKKE en deig, dette kan da ikke bli noe?!" - men joda!)Strø et tynt lag med sukker på bakebordet, og kjevle ut deigen, ca 1 cm tykk. Stikk ut stjerner med en pepperkakeform, og få de forsiktig over på et bakepapirkledd stekebrett. Ha den tilsidesatte marengsmassen på toppen av hver stjerne. Stek på 160-170 grader i ca 10 min. Marengsmassen skal ikke ta særlig farge.

Avkjøl på rist. Nyt!
Vi doblet oppskriften, og fikk da ca 70 kaker.

♥ Monica ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter STOR pris på om du vil legge igjen en hilsen! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...