Ett av slagene vi bakte var kanelstjerner, - nytt for oss begge. Men det er jo spennende å prøve noe nytt, og den hadde absolutt mye av julens smaker i oppskrifta: Kanel og mandler!
Oppskrifta fant jeg hos Trines Matblogg, og er som følger:
250 gram malte mandler
2 eggehviter
175 gram melis
1 ts kanel
sukker til ukjevling
Bruk rom-tempererte eggehviter, pisk de hvite og stive. Tilsett melisen litt og litt, og pisk til blank marengsmasse. Ta til side litt av massen, dette skal brukes på toppen av stjernene etterpå. (Trine skrev ca 3 ss på sin blogg, men det ble nok til omtrent bare halvparten for min del) Mal mandlene, men la det være både små og litt større biter! Rør forsiktig inn mandlene i massen. Ta deigen ut av bollen, pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 1-2 timer. (Deigen er KLISSETE, og jeg tenkte her at "dette er IKKE en deig, dette kan da ikke bli noe?!" - men joda!)
Strø et tynt lag med sukker på bakebordet, og kjevle ut deigen, ca 1 cm tykk. Stikk ut stjerner med en pepperkakeform, og få de forsiktig over på et bakepapirkledd stekebrett. Ha den tilsidesatte marengsmassen på toppen av hver stjerne. Stek på 160-170 grader i ca 10 min. Marengsmassen skal ikke ta særlig farge.
Avkjøl på rist. Nyt! ☺
Vi doblet oppskriften, og fikk da ca 70 kaker.
♥ Monica ♥
Dette ska prøves, liker veldig godt kommentaren i parentes, gjør meg litt tryggere når jeg setter i gang. Tusen takk
SvarSlettLykke til! 😃
SlettLykke til! 😃
SvarSlett