tirsdag 14. januar 2014

Panna Cotta

ENDELIG har vi fått snø! Riktignok et par dager med et fjell av minusgrader også, nærmere bestemt rundt -25..men i dag er vi tilbake på mer normale -10/-15 grader. Uansett, HELT greit, det er da vinter, og som sagt, ENDELIG SNØ!!

Kommer med nok en oppskrift i dag, og det kan jo plutselig se ut til at bloggen er i ferd med å bli en mat-blogg.. :-p Lover mer interiør etter hvert, da lysforholdene blir bedre! Liker definitivt best å ta bilder i dagslys, uten blitz. Og det er det virkelig begrensa med muligheter til for tida. 


PANNA COTTA med JORDBÆRCOULIS serverte jeg på nyttårsaften. En virkelig enkel dessert, som gjerne lages dagen i forveien! Lettvint da man har middagsgjester! Til 6 porsjoner trenger du:

6 gelatinplater
1 vaniljestang
7,5 dl kremfløte
100 gr sukker

200 gr jordbær
100 gr melis
2 ss sitronsaft

Legg gelatinplatene i vann. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta kjelen av plata, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinplatene. Fordel blandingen i 6 porsjonsformer eller glass, og sett på et kjølig sted i minimum 3 timer. 


Coulisen kan lages av den type bær man ønsker, her har jeg laget av jordbær. Man kan bruke ferske bær, eller frosne bær som som tines. Kjør bærene, melis og sitronsaften i en blender/foodprocessor, evt sil blandingen for å få ut frø.

Panna Cottaen skal gjerne stå i romtemperatur i en halvtime-time før servering. Rett før servering heller man litt coulis oppi formen/glasset, eller man velter ut panna cottaen på en dessertskål og heller litt coulis over, slik jeg har gjort på bildene. For å få panna cottaen ut av glasset; hold det litt under varmt vann i springen, evt hjelp til med en tynn, skarp kniv for å løsne på kantene.

 - Monica

5 kommentarer:

  1. Hei Monica
    Ser alledels nydelig ut! Takk for oppskrift og hilsen på bloggen!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett
  2. Denne desserten fikk vi servert nyttårskvelden også av en 15 år gammel gutt som hadde laget den selv.

    SvarSlett
  3. Jaaa! Endelig snø:)
    Men det kan igrunn stoppe nå, hehe, har nok:)

    Syns det er veldig kjekt når bloggere har mattråder innimellom jeg, trenger inspirasjon, er fryktelig dårlig på kjøkkenet selv:) Dette så jo eldig godt ut:)


    Ha en fin fin helg :) ♥

    SvarSlett
  4. Mmmmmmmmmmmmmmm! Det så godt ut ♥

    Vi har vært ute i snøen i dag, Signe som slet med å røre seg i vinterdressen var ikke stor fan. *ler*

    SvarSlett
  5. Hej Monica!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlett

Jeg setter STOR pris på om du vil legge igjen en hilsen! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...