onsdag 11. juni 2014

Ostekake med gelelokk

Jeg er bare nødt til å publisere en del kakeinnlegg igjen, syns det er så kjekt å få alle oppskriftene mine samlet her...! :-P

I går var vi på barnehageavslutning. Storebror i huset blir skolegutt til høsten! Til da bakte alle vi kommende 1.klasse-foreldre to kaker hver. Jeg bakte ei ostekake og ei karamellkake i langpanne.

Noen av hjertene føyk litt i alle himmelretninger, men hva gjør vel det.. :-P
  
OSTEKAKE

Bunn:
225 gr søt havrekjeks (eks. Bixit, Digestive)
100 gr smør

Kaka:
1 pk appelsin-gelepulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 gr naturell kremost
100 gr melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Gelelokk:
1 pk gele av ønsket smak/farge
2,5 dl kokende vann

Knus kjeksen. Jeg tar den i en brødpose og kjevler over, veldig lettvint! Bland den knuste kjeksen med smeltet smør. Hvis du ikke har en slik type kakeform som kombinerer springform og kakefat, så funker det helt fint å bruke ringen til en springform på ca 26 cm rett på et kakefat. Fordel kjeksblandingen godt utover, og spesielt ut mot kantene. Sett fatet kaldt.

Ha gelepulveret i det kokende vannet (vær obs på at det er halve mengden av det som står på pakken!). La det stå til avkjøling (til ca kroppstemperatur, ikke til det stivner). Pisk krem av kremfløte. Bland sammen lettrømme, kremost, melis og vaniljesukker til en klumpfri røre. Miks kremen inn i resten av blandingen. Rør inn den avkjølte geleen. Hell kakefyllet over kjeksblandingen i forma, og la kaka stivne i kjøleskapet (ca 4-6 timer).

Da kaka har stivna, lager du gelelokket. Bland ønsket gelepulver med 2,5 dl kokende vann. Da den er kald, men fortsatt flytende, heller du geleen over kaka, og setter den tilbake i kjøleskapet.


Da geleen er stiv, kan du forsiktig løsne kaka fra ringen med en skarp kniv. Det er en fordel å ta kaka ut av kjøleskap litt før servering, da er det lettere å skjære pene biter!

♥ Monica ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter STOR pris på om du vil legge igjen en hilsen! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...