For en tid tilbake kom jeg tilfeldigvis innom en blogg som hadde postet en litt annerledes oppskrift på søt gjærdeig. Jeg tenkte at "den må jeg prøve en dag!", - og tok en screenshot med telefonen av selve oppskrifta. Nå husker jeg dessverre ikke hvilken blogg dette var.. Men idag har jeg prøvd den ut!
9 dl melk
250 gram melis
50 gr smør
100 gr gjær (to poser tørrgjær)
2 egg
2 ss kardemomme
1,5 kg hvetemel
Kok opp melk, smør og melis, og avkjøl til nærmere 37 grader. Bland sammen hvetemel, kardemomme, gjær og egg, ha deretter i den avkjølte melkeblandingen, og elt alt godt sammen.
Trill ut bollene med en gang! Jeg fikk 46 boller av denne oppskrifta. La de stå på bakepapirkledd brett under et håndkle i 2 timer til heving. Pensle med egg og stekes på 200 grader i ca 12 minutter.
Bollene smakte ikke noe spesielt annerledes, annet enn at de kanskje ikke var fult så søte...?! ☺ Fersk gjærbakst er uansett alltid godt, og ungene storkoste seg! ☺ Deigen var hvert fall veldig god å jobbe med, og det var genialt å kunne bake de ut med en gang og dermed fort "bli ferdig med det".
- Monica
Disse har jeg også prøvd, de ble kjempegode, helt passe søte var de også.
SvarSlettDe er fra fru Mæla :) Og veldig gode :)
SvarSlettJeg er 100 % sikker på at det ikke var hos henne jeg har funnet oppskriften, men det er veldig godt mulig at hun også har publisert den! :)
Slett